Spouwmuurisolatie

Voor de isolatie van spouwmuren bieden wij een oplossing met PUR. PUR is de ideale isolatieoplossing voor zowel nieuwe als oudere woningen. Via kleine gaatjes die in de muur worden geboord, wordt het PUR naar binnen gespoten. Op deze manier worden alle kieren en spleten opgevuld, en wordt het warmteverlies geminimaliseerd.

Neem contact op

Warmteverlies


Wist u dat het warmteverlies zonder geisoleerde buitenmuren ongeveer 25% bedraagt? Dat is een flink percentage, en dat ziet u terug op de energierekening. Er is voor deze techniek geen grote verbouwing nodig, dus het is de ideale manier om ook oudere woningen energiezuiniger te maken. Ook heeft PUR als bijkomend voordeel dat het geluid buiten houdt.

Vochtplekken


Buiten het feit dat muurisolatie met PUR duurzaam en milieuvriendelijk is, voorkomt het ook vochtplekken. Omdat het schuim een waterdichtblok vormt kan er, mits de hele spouwmuur is gevuld met PUR, geen opeenhoping van vocht ontstaan. Ook zorgt PUR isolatie ervoor dat de temperatuur van de binnenmuur toeneemt tot boven het condensatiepunt, en dat voorkomt oppervlaktecondensatie.

Al onze producten zijn CFK-vrij!