Vloerisolatie

Bij nieuwbouw en renovatie wordt steeds vaker vloerisolatie toegepast. Een prima zaak, want gemiddeld 15% van het totale warmteverlies in een niet-geïsoleerde woning gebeurt via de vloer. Een groot voordeel is dat het PUR aan de boven en -onderkant van een vloer gespoten kan worden.

Neem contact op

Nieuwbouw


Tegenwoordig worden ook steeds meer nieuwbouwwoningen voorzien van vloerisolatie met PUR. Het schuim wordt op het droge beton gespoten en de leidingen worden omsloten door het schuim. Alle spleten en kieren worden gevuld. Op deze manier fungeert de isolatie tevens als uitvulling. U heeft dus geen extra uitvulling meer nodig, en dat is voordeling voor uw budget. De vloer is binnen enkele minuten weer passabel. Andere voordelen zijn de stabiliteit en vormvastheid. In principe verzakt de hard geworden isolatielaag nooit.

Vloerverwarming


Als uw woning is uitgerust met vloerverwarming is vloerisolatie een absolute aanrader. Voor vloerisolatie kan er gebruik gemaakt worden van verschillende materialen, maar globaal gezien wordt er gekozen voor PUR. PUR brengt belangrijke voordelen met zich mee in combinatie met vloerverwarming. Het is veel sterker en stabieler dan bijvoorbeeld vloerisolatieplaten. Daarnaast voorziet het je vloer van een sluitende isolatie, zonder naden en kieren, waardoor het warmte verlies minimaal is.

Al onze producten zijn CFK-vrij!